Dalmatinec

Mešani sir blažjega okusa

Kot predjed skupaj s pršutom

Dalmatinec se ponavadi uživa kot predjed s suhomesnimi izdelki, kot so pršut in slavonski kulen. Njegov okus je še polnejši, če ga oblijemo s kančkom domačega olivnega olja. Odličen je na sirni plošči in kot prigrizek ob kozarcu črnega vina. Za popolno dalmatinsko kosilo ga lahko naribamo na doma pripravljene njoke, ob katerih ponudimo jagnjetino in kozarec črnega vina.

Hrvaški mešani trdi sir je narejen iz ovčjega in kravjega mleka. Ima blag okus, je rahlo mehkejši od paškega. Mediteransko sonce in mosrka sol, ki jo burja nanaša na kamnite pašnike, pokrite z dišavnicami in stoletnimi oljkami, so ključni za pridelovanje najboljšega ovčjega mleka, iz katerega so narejeni siri v Paški sirani. Zahvaljujoč posebnim agroklimatskim razmeram, paši, bogati z dišavnicami in zelišči, imajo ovčji proizvodi poseben neponovlnjiv okus. Dalmatinec je za Paškim sirom najbolj prodjan sir Paške sirane in je odlična izbira za vse tiste, katerim je Paški sir prepikanten.

Proizvajalec: Paška sirana d.d.